Close

Contact

Close

Download Brochure

Boston University bevestigt dat UVC licht virussen compleet inactiveert

Een team van onderzoekers van de vooraanstaande universiteit van Boston, onder leiding van Anthony Griffiths, professor microbiologie, is enthousiast over de bevindingen van het onderzoek naar UVC licht en het inactiveren van virussen. Zij hopen dat dit de ontwikkeling van producten stimuleert die kunnen helpen bij het beperken van verspreiding van het Covid-19.

Boston University

Van belang is wel dat het virus aan de juiste dosis UVC licht wordt blootgesteld. Een dosis van 5 mJ/cm² resulteert in een reductie van het virus van 99% is 6 seconde. Een sterkere dosis van 22 mJ/cm² resulteert in een reductie van maar liefst 99,9999% in 25 seconden.

Hiermee wordt de conclusie getrokken dat boven een specifieke dosis van UVC-straling het virus compleet geïnactiveerd wordt en de onderzoekers niet langer virussen konden detecteren.

Overigens werd het onderzoek gedaan met een 35 watt UVC lamp van Philips, terwijl in de ViroPower 6000 maar liefst 150 watt aan UVC licht wordt gebruikt, middels 6x 25 watt UVC lampen van Dr. Müller.

Led lampen werken met een veel lager wattage en zijn daardoor ook minder krachtig. Dit onderzoek geeft juist aan dat krachtige lampen nodig zijn om virussen en bacteriën, zoals bijvoorbeeld het Covid-19, te elimineren.

Ready to destroy viruses and bacteria?

ViroPower filters fine dust, pollen and allergens and destroys 99.9% of viruses and bacteria due to six ozone-free UVC lamps.

ViroPower

Technical specs

Dimensions
ViroPower 6000

120m2 air capacity depending on ceiling height

USP
6x 25W UVC ozone-free lamps
HEPA filter
HEPA filter + Dust filter
USP
Cleans the air up to 300m3 per hour
USP
life span of lamps 9000 hours
USP
≤ 45dB in silent mode
USP
Plug + Play single phase