Close

Contact

Close

Download Brochure

Technische Universiteit Eindhoven: UVC kan een belangrijke rol spelen in de desinfectie en het beheersen van het virus dat verantwoordelijk is voor Covid-19

Luc Schrangen, senior onderzoeker van de Technische Universiteit in Eindhoven op het gebied van licht en gezondheid, geeft aan dat UVC straling een belangrijke rol kan spelen in de desinfectieprogramma en het beheersen van virussen die verantwoordelijk zijn voor Covid-19.

Technische universiteit eindhoven

In zijn paper bespreekt hij de kansen en de risico’s die er zijn op het gebied van UVC licht. Rechtstreeks UVC licht kan (tijdelijk) schadelijk zijn voor de ogen en de huid. Wel is de kans op huidkanker vele malen kleiner dan bij regulier zonlicht. Vanwege de gevaren van UVC licht beschikt de ViroPower over een beschermde box waar de te zuiveren lucht doorheen moet, maar waarbij geen enkel direct contact tussen het licht en de mens mogelijk is. Dit maakt de ViroPower vele malen veiliger dan andere apparaten waarbij het licht in direct aanraking kan komen met mensen. Het CIE (Commission Internationale de l'Eclairage), een international kennisinstituut op het gebied van licht en verlichting en het WHO (World Health Organization) waarschuwen dan ook dan blootstelling van de huid en ogen aan UVC licht te allen tijde moet worden voorkomen, behalve wanneer dit gebeurt onder medische supervisie.

Ready to destroy viruses and bacteria?

ViroPower filters fine dust, pollen and allergens and destroys 99.9% of viruses and bacteria due to six ozone-free UVC lamps.

ViroPower

Technical specs

Dimensions
ViroPower 6000

120m2 air capacity depending on ceiling height

USP
6x 25W UVC ozone-free lamps
HEPA filter
HEPA filter + Dust filter
USP
Cleans the air up to 300m3 per hour
USP
life span of lamps 9000 hours
USP
≤ 45dB in silent mode
USP
Plug + Play single phase