Close

Contact

Close

Download Brochure

University Columbia: UVC helpt, in tegenstelling tot een Covid-19 vaccin, ook tegen een gemuteerd virus

Columbia onderzoek David Brenner heeft in april 2020 onderzoek gedaan naar het gebruik van UV-C licht om virussen te doden. Hij geeft aan dat wetenschappers al tientallen jaren weten dat UVC licht de kracht heeft om virussen en bacteriën te doden.

Columbia University

In ziekenhuizen en laboratoria wordt antimicrobieel UV licht met een golflengte rond de 254 nm veelvuldig gebruikt om ongebruikte ruimten te steriliseren, net als andere medische hulpmiddelen. Maar normaal UVC licht kan niet worden gebruikt in de aanwezigheid van mensen, omdat het gezondheidsproblemen kan veroorzaken aan de huid en de ogen.

Wetenschappelijk onderzoeker Brenner voegde ook nog toe dat wanneer farmacie bedrijven een vaccin ontwikkelen tegen het Covid-19 virus, deze geen bescherming zal bieden tegen een volgend virus, terwijl met UV-C licht ook een gemuteerd virus bestreden kan worden.

In zijn onderzoek gaat hij daarnaast in op enkele uv-c varianten op een ander golflengte. Dit biedt ruimte voor toekomstig onderzoek, maar is nog niet bewezen zoals UVC op een golflengte van 253,7 nanometer dat is.

Een door de farmacie te ontwikkelen vaccin tegen Covid-19 zal geen bescherming bieden tegen een gemuteerd virus, terwijl dit met UVC licht wel kan worden bestreden.

Ready to destroy viruses and bacteria?

ViroPower filters fine dust, pollen and allergens and destroys 99.9% of viruses and bacteria due to six ozone-free UVC lamps.

ViroPower

Technical specs

Dimensions
ViroPower 6000

120m2 air capacity depending on ceiling height

USP
6x 25W UVC ozone-free lamps
HEPA filter
HEPA filter + Dust filter
USP
Cleans the air up to 300m3 per hour
USP
life span of lamps 9000 hours
USP
≤ 45dB in silent mode
USP
Plug + Play single phase