Clean Air Ordered today, clean air tomorrow
Produced in Hengelo (NL) Produced in Hengelo (NL)
Lifetime 10+ year guaranteed lifetime
0 min

Kan UV-C licht veilig worden gebruikt?

Blog
Viropower header
Mark Rouwhorst Mark Rouwhorst

UV-C licht is schadelijk voor de huid en voor de ogen wanneer er rechtstreeks contact is. De toepassingen die al jarenlang worden toegepast, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, hebben dan ook als nadeel dat alle mensen een ruimte verlaten moeten hebben voordat het UVC-licht aangezet kan worden en de desinfectie kan starten.

Omdat door Covid-19 er juist behoefte ontstond aan eliminatie van virussen en bacteriën in (binnen)ruimten waar mensen aanwezig waren, is de ViroPower ontworpen met een volledig afgesloten kast waar geen rechtstreeks UVC licht uit kan ontsnappen. Bovendien zorgt het labyrint binnenin de kast dat de lucht meerdere keren en zo lang mogelijk langs het UVC licht gaat. Hierdoor is er sprake van de meest efficiënte bestrijding van virussen en bacteriën in de meest veilige omstandigheden.

Dat de ViroPower ook daadwerkelijk veilig is qua UV-output is inmiddels bevestigd door de TÜV. Voor meer informatie over deze test en de uitkomsten, klik op het artikel TÜV bevestigt veilige werking UV-licht.